lördag 5 juli 2014

Podcasttips

När det regnar och är kallt kan det ju vara kul att lyssna på feministisk radio. Här är några tips:

Podden Genier med Moa Gammel, som tyvärr redan lagt ner. Här intervjuas kulturutövare om sina kreativa processer. Avsnitten med Anna Odell, Farnaz Arbabi och Lawen Mohtadi är till exempel väldigt bra.

En varg söker sin pod är en pod där Liv Strömquist och Caroline Ringskog kommenterar aktuella händelser och fenomen inom feminism, kultur och politik. De flesta avsnitt är roliga och ett stort plus ljudmässigt är att de inte längre äter samtidigt som de sänder.

Ingen har väl missat Värvet där de intervjuade får prata länge om sig själva. Kristoffer Triumf intervjuade tidigt Lina Thomsgård, och hon tog ur honom föreställningen att det inte går att hitta tjejer som vill bli intervjuade. Nackdelen med podden är Triumfs stora behov av att lyfta in sig själv i allt, men bra intervjuer görs till exempel med Åsa Linderborg, Nour El Refai och Nanna Johansson.

Lunch med Montelius - Kulturtanterna tar matrast är en ganska ny pod där Martina Montelius och Gunilla Brodrej äter lunch och pratar brett om kultur, till exempel om olika kulturmän, men också om osynliga kulturtanter.

Alex och Sigges podcast får också vara med på listan eftersom Sigge ibland för feministiska resonemang. De tidiga avsnitten är bättre och roligare än det som producerats i år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar