fredag 20 december 2013

20 december - Dagens tips från Feministiskt PerspektivDagens tips kommer från Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt. Så här säger hon:

2010 fick vi nog på de allmänbevakande mediernas bristande genusperspektiv på nyheter. Det var då som vi bestämde oss för att starta webbtidningen Feministiskt Perspektiv. Vi var flera journalister som inte bara försökt införa könsbalans i journalistiken utan också på våra olika arbetsplatser. Några av oss hade till och med prisats för våra försök och flera av oss hade dessutom samlat sina kunskaper om hur en arbetsplats blev mer könsbalanserad i olika böcker. Ändå backade kvinnors representation i medierna – och tittade vi närmare på statistiken var kvinnorna som framträdde i pressen, yngre och hade mindre kläder på sig.
  • Vet ni att kvinnor över 50 knappt förekommer – alls – i våra vanligaste medier?
I dag når vi mellan 40 000 och 100 000 besökare i månaden med vårt upplåsta material. Men vi behöver också betalande prenumeranter, eftersom det utgör grunden för att få presstöd. Vi skriver om ekonomi, inrikes- och utrikes nyheter, kultur, sport och feminism – ur ett feministiskt perspektiv.
Vill du vara med och säkra en feministisk pressröst? Teckna en prenumeration på Feministiskt Perspektiv. Följ bara den här länken – så löser det sig - jämt!


God jul!
Anna-Klara Bratt
chefredaktör Feministiskt Perspektiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar