söndag 30 juni 2013

Almedalen 2013 - seminarier om jämställdhet

Idag har Almedalsveckan på Gotland dragit igång. I år arrangeras nästan 150 seminarium om jämställdhet! Framför allt är det jämställdhet kopplat till arbetsliv som kommer att diskuteras.

Den som vill lyssna på debatter om jämställdhet och föräldraskap kan besöka Försäkringskassans arrangemang Vilka är de jämställda föräldrarna? Seminariet äger rum 2 juli kl 9.00 - 10.15 på Campus Gotland, Cramérgatan 3. Det har utlovats trendspaning in i framtiden, så missa inte!

Maria Arnholm, jämställdhetsministern, deltar i 22 olika seminarium. Ett som vi tror kommer att bli intressant är Mål i sikte? Ett samtal om vägar till jämställdhet. Det är bland annat Länsstyrelsen Gotlands län, Sveriges Kommuner och Landsting och Tema Likabehandling som arrangerar. Samtalet kommer att hållas mellan praktiker, politiker och forskare om hur de jämställdhetspolitiska målen kan nås. Vad är det för åtgärder som behövs, vem ska genomföra dem och hur ser förutsättningarna ut? Kom till Länsstyrelsens trädgård den 5 juli kl 10.30-12.00!

Sätt ihop din egen jämställdhetsvecka i Almedalen här.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar